Tandlægen har ordet – og et par gode råd til dig

DEL
 • Gode råd fra tandlægen i Roskilde

  a

  Går du og funderer over noget i relation til dine tænder, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os, men det kan også være, at du blot kan finde netop det tip, du har brug for her på siden som vi har valgt at kalde for "gode råd".

  Hvis du mener du har et punkt vi bør have med, så kan du maile det til os ved brug af kontaktformularen på vores hjemmeside. Husk blot, at det skal være et punkt der kan have generel interesse for andre.

 • Valg af tandpasta - næsten en smagssag

  a

  Det kan ikke med sikkerhed siges at en tandpasta er bedre end en anden. Der kan være forskel i mængden af slibemiddel, hvilket selvfølgelig bør overvejes. Det vigtigste er at tandpastaen indeholder fluor, der er med til at beskytte mod huller. Derudover mener vi, at det er vigtigt, at du lide smagen, da du jo skal smage den flere gange om dagen.

 • Brug af tandbørste – elektrisk eller ej ?

  a

  Den vigtigste egenskab ved en tandbørste er at børstehårene er bløde, så de ikke slider mere på tænderne end nødvendigt. Ligeledes er det vigtigt at der er mange børstehår, da flere børstehår uvilkårligt renser bedre end færre.

  Gode råd

  Vi anbefaler en børste med et forholdsvis lille børstehoved, da dette bedre kommer til på trange steder.

  Både en almindelig tandbørste og el-tandbørsten kan gøre omhyggeligt rent.

  I nogle tilfælde vil en el-børste bedre kunne gøre rent på steder, der svært tilgængelige, da den selv laver børstebevægelserne.

 • Tandtråd – er det nødvendigt ?

  a

  Når du børster tænder med tandbørste, får du en effektiv rensning af tændernes forside og bagside, samt tyggeflader, men sidefladerne i mellemrummene vil ikke blive tilstrækkeligt rene. Det er her tandtråden gør sit job. Med den kan du fjerne belægninger i tandmellemrummene. Vi anbefaler dig en kombination af tandbørste og tandtråd hvis du vil gøre dine tænder helt rene.

 • Kan tandstikkere bruges ?

  a

  Tandstikkere kan som tandtråd også rense tandmellemrummene. Men tandtråden smyger sig om tanden og renser derfor oftest bedre end tandstikkeren. Har du ikke har tid eller lyst til at anvende tandtråd - og er tandstikkeren lige ved hånden - så er den dog et glimrende alternativ.

 • Kan man også bruge ”flaskerensere” ?

  a

  De små mellemrumsbørster der er udformet som mini-flaskerensere er et rigtigt godt alternativ til tandtråd og tandstikkere. Dog kræver disse mellemrumsbørster at der er noget plads i mellemrummet. Derfor er de ikke velegnede til helt sundt tandkød, hvor der endnu ikke er opstået tilbagetrækning af tandkødet.