Mangler du tænder kan en bro være løsningen

DEL
 • Hvad er en tandbro ?

  a

  En tandbro erstatter en eller flere manglende tænder og er en fastsiddende cementeret tand erstatning. Den er som regel hængt op på naturlige tænder i hver ende med en tandkrone. Tænderne som en tandbro er hængt op på kaldes for ankertænder eller støttetænder.

   

 • Hvornår anvendes en tandbro ?

  a

  En tandbro anvendes til erstatning af en eller flere manglende tænder i en tandrække. Udover de kosmetiske fordele ved en tandbro er der også en vigtig funktionel fordel.

  De eventuelt svage nabotænder som tandbroen fastgøres til bliver ved fastgørelsen (cementeringen) nemlig styrket, så det bliver lettere at tygge og bide.

 • Forskellige typer tandbro

  a

  Der findes en række forskelligartede typer af tandbroer. Nedenfor finder du en kort beskrivelse af dem. Hvis du vil vide mere om dem, eller vil høre om en tandbro er en god løsning til dig, så kontakt os til en snak her på klinikken.

  Extensionsbro

  Hvis en tandbro kun hænger på en ankertand og har et frit svævende led, kalder man tandbroen for en extensionsbro.

  tandbro

  Svævebro

  Normalt berører mellemleddet i en tandbro selve tandkødet. Man fremstiller dog også en tandbro type, som er en bro bagtil i munden, hvor mellemleddet kun er en forbindelsesstang af metal som ikke berører af tandkødet. Denne type tandbro kalder man for en svævebro.


  Støttebro

  Den sidste type af tandbroer er en såkaldt støttebro. Den laves til patienter med løse tænder på grund af paradentose.

 • Holdbarheden af en tandbro

  a

  Normalt vil en tandbro kunne holde i 20-25 år, men som alt andet slides også en tandbro, når den bruges dagligt.

  tandbro_holdbarhed

  Holdbarheden på en tanbro i brug kan derfor både være længere og kortere.

  Vidste du for eksempel at en tandbro i munden kan belastes omkring 3.000 gange i døgnet og med en kraft, der typisk er op til flere hundrede kilo ?

  Med daglige belastningen i den størrelsesordning er derfor ganske naurligt, at der med tiden kan forekomme forskellige former for slitage på en tandbro endskønt den er lavet af holdbare og gode materiaer.