Dårlig ånde kan skyldes et tandproblem

DEL
 • Dårlig ånde

  a

  De fleste kender dét at have en mindre charmerende ånde om morgenen. Den slags ånde kan klares allerede under morgen tandbørstningen.dårlig_ånde

  Det er langt værre og problematisk med ”rigtig” dårlig ånde, som ikke kan tackles med god og daglig mundhygiejne.

  Denne form for dårlig ånde kan tage ganske voldsomt omfang. Både for dig selv og for alle i omgangskredsen. På arbejdspladsen, i skolen, på daten, derhjemme – ja overalt hvor, du befinder dig. 

 • Udbredt men tabubelagt

  a

  At have dårlig ånde er måske langt mere udbredt end man skulle tro. Det rammer cirka hver femte dansker på et eller andet tidspunkt, så lider du af dårlig ånde, er du altså langt fra den eneste.

  Med den store udbredelse kan det forekomme underligt, at problemet stadig er tabubelagt. De færreste tør nemlig tale om dårlig ånde, når de står med problemet selv – eller overfor en med problemet.

 • Bekæmpelse af dårlig ånde

  a

  Holder du vejret hver gang en bestemt person taler til dig fordi vedkommende lugter slemt ud af munden, eller taler du væk fra andre, fordi du er bange for, at du selv har dårlig ånde ?

  Får du alt for få kys i det daglige og undlader du selv at kysse løs på dit livs udkårne af selv samme grund ? Hvis du tror at løsningen på problemet med den dårlige ånde er tyggegummi, pastiller og mundskyllemiddel må du nok tro om igen, da sådanne produkter desværre ikke fjerner problemet, men blot den væmmelige lugt i et kortere tidsrum.

  Dårlig ånde er nemlig oftest et resultat af dårlig mundhygiejne, paradentose, huller i tænderne eller i sjældne tilfælde en sygdom. Lider du af dårlig ånde, bør du derfor få undersøgt dine tænder og tandkød, for at få gjort noget ved problemet, som heldigvis oftest kan kureres til glæde og gavn for dit selv - og alle dine omgivelser.

 • Forebyggelse af dårlig ånde

  a

  Det bedste middel for at undgå dårlig ånde er en god mundhygiejne. Det hjælper virkelig at holde tænderne rene og tandkødet sundt. Børst tænderne ofte og brug tandstikkere eller tandtråd regelmæssigt.

 • Morgenånde

  a

  Undersøgelser har vist, at mere end hver anden har dårlig ånde om morgenen på grund af forhold i mundhulen.

  dårlig_morgen_ånde

  Stofskiftet er nemlig nedsat om morgenen, og munden renses ikke i nær samme grad, når vi sover. Da er musklerne i munden mere i ro, og produktionen af spyt er stærkt nedsat.

  Det betyder igen, at mængden af afstødte slimhindeceller og bakterier i mundhulen vokser, fordi de ikke vaskes væk af spyttet.

  Hører man til dem, der ånder gennem munden, forstærkes den dårlige ånde yderligere.

  Klares denne form for ånde ikke ved hjælp af en omgang tandbørstning, så anbefaler vi, at du får undersøgt problemet hos en tandlæge.

  Kontakt os gerne, så finder vi en tid, som passer ind i dit program.