Dårlig ånde kan skyldes et tandproblem

DEL
 • Lugter du ud af munden?

  a

  De fleste kender dét at have en mindre charmerende ånde om morgenen. Den slags ånde kan klares allerede under morgen tandbørstningen.dårlig_ånde

  Det er langt værre og problematisk med ”rigtig” dårlig ånde, som ikke kan tackles med god og daglig mundhygiejne.

  Denne form for dårlig ånde kan tage ganske voldsomt omfang. Både for dig selv og for alle i omgangskredsen. På arbejdspladsen, i skolen, på daten, derhjemme – ja overalt hvor, du befinder dig. 

 • Er dårlig ånde udbredt?

  a

  At have dårlig ånde er måske langt mere udbredt end man skulle tro. Det rammer cirka hver femte dansker på et eller andet tidspunkt, så lider du af dårlig ånde, er du altså langt fra den eneste.

  Med den store udbredelse kan det forekomme underligt, at problemet stadig er tabubelagt. De færreste tør nemlig tale om dårlig ånde, når de står med problemet selv – eller overfor en med problemet.

 • Fjern dårlig ånde

  a

  Lugter du grimt ud af munden, kan det dagligt skabe både gener og pinlige situationer for dig. Det gode ved problemet er, at det kan fjernes i langt de fleste tilfælde?

  Glem alt om tyggegummi, pastiller eller mundskyllemiddel hvis du vil problemet med dårlig ånde til livs. De kan måske hjælpe til at gøre din ånde bedre for en stund, men fjerner ikke problemet.  Desværre... 

  Årsagen til din dårlige ånde skyldes ofte dårlig mundhygiejne, paradentose, huller i tænderne eller i sjældne tilfælde en sygdom. Det er derfor nødvendigt at få undersøgt dine tænder og tandkød, for at få gjort noget ved problemet som dog heldigvis oftest kan kureres. Til glæde og gavn for både dit selv og alle mennesker omkring dig.

 • Forebyg dårlig ånde

  a

  Det bedste middel for at undgå dårlig ånde er en god mundhygiejne ved brug af tandbørste og tandtråd. Det hjælper virkelig at holde tænderne rene og tandkødet sundt. Børst tænderne ofte og brug tandstikkere eller tandtråd regelmæssigt hver eneste dag.

 • Dårlig morgenånde

  a

  Undersøgelser har vist, at mere end hver anden har dårlig ånde om morgenen. Den såkaldte morgenånde skyldes forhold i mundhulen.

  dårlig_morgen_ånde

  Stofskiftet er nemlig nedsat om morgenen, og munden renses ikke i nær samme grad, når vi sover. Da er musklerne i munden mere i ro, og produktionen af spyt er stærkt nedsat.

  Det betyder igen, at mængden af afstødte slimhindeceller og bakterier i mundhulen vokser, fordi de ikke vaskes væk af spyttet.

  Hører man til dem, der ånder gennem munden, forstærkes den dårlige ånde yderligere.

  Klares denne form for ånde ikke ved hjælp af en omgang tandbørstning, så anbefaler vi, at du får undersøgt problemet hos en tandlæge.

  Kontakt os gerne, så finder vi en tid, som passer ind i dit program.