Kom sovende og smertefrit til flotte sunde tænder

DEL
 • Narkose ved tandbehandling

  a

  Ved tandbehandlinger i fuld bedøvelse medvirker vores narkoseoverlæge og anæstesisygeplejerske.

  Begge har over 20 års erfaring på området. Vi lægger vægt på, at denne form for smertefri tandbehandling sker så sikkert som overhovedet muligt.

  Naturligvis lever narkose tandbehandlingen op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

  Narkose

  Derfor er tandbehandling i fuld bedøvelse et godt tilbud til dig, som har en lav smertetærskel, er bange for at gå til tandlægen eller som blot har udskudt tandproblemer for at undgå smerter i tandlægestolen. 

  Tandbehandling i fuld eller delvis narkose er måden at blive 100% fri for smerter hos tandlægen.

  Læs mere om smertefrie behandlinger her >

  Læs mere om tandlægeskræk her >

 • Tilskud til tandbehandling under narkose

  a

  Sygesikringen Danmark giver et mindre tilskud til anæstesibehandling.

  Læs mere om de forskellige tilskudsmuligheder her >

 • Sådan foregår tandbehandling under fuld bedøvelse

  a

  Sådan foregår smertefri tandbehandlinger under narkose / fuld bedøvelse:

  Ved fuld bedøvelse er du helt bevidstløs og mærker intet til tandlægens arbejde. Du skal faste, for at du ikke skal kaste op under operationen. Du må derfor ikke spise fast føde, drikke juice, mælkeprodukter eller alkohol de sidste 6 timer før mødetid. Rygning frarådes. Du må gerne drikke kaffe, te, vand eller saft indtil 2 timer før mødetid. For enkelte gælder særlige regler, og det skal vi nok gøre opmærksom på.


  Som hovedregel tages sædvanlig morgen-medicin med et glas vand. Du skal føle dig frisk, er du for eksempel forkølet, så udskyder vi indgrebet. Det er praktisk at have løst tøj på. Og helst ingen make-up eller smykker. Når du lægger dig i tandlægestolen får du et drop, blodtrykket bliver målt og du får nogle elektroder på brystet, så vi kan se, hvordan hjertet arbejder. Vi måler også, hvor meget ilt du har i blodet med en blød fingerklemme. Vi er også omhyggelige med at du ligger godt, for at du ikke skal få tryk.

  nakose


  Bedøvelsen bliver sprøjtet ind gennem droppet. Det kan svide lidt, men det virker hurtigt. For at du kan få luft under behandlingen får du – når du sover - et rør gennem munden og ned til lungerne. Så starter behandlingen.


  Vi er hos dig under hele operationen, du er aldrig alene. Vi overvåger, at du sover, og dit hjerte og lunger fungerer godt. Efter operationen vågner du i tandlægestolen. Der skal der normalt beregnes mellem 3 og 5 timers narkose til indsovning og opvågning.


  Fuld bedøvelse er i dag meget sikker – alvorlige komplikationer utroligt sjældne og de skyldtes oftest ”andre alvorlige medbragte sygdomme”. Det er derfor, at anæstesilægen spørger så meget til alt andet end det, du skal behandles for. Mindre bivirkninger ses til gengæld ofte. Selv om moderne anæstesimidler giver meget mindre kvalme end i gamle dage, er det en hyppig bivirkning. Mange er lidt trætte og måske har man lidt hovedpine. Mange har også ondt efter at have ligget - rygsmerter er hyppige. Nogen har lidt ondt i halsen eller er hæse bagefter, men det fortager sig næsten altid hurtigt igen.

  Efter operationen bliver du på klinikken til du er nogenlunde frisk, men du vil stadig føle dig påvirket af medicinen. Derfor er du ikke i stand til at føre bil eller færdes i trafikken alene.


  Du skal køres hjem i bil, ikke i offentlige transportmidler, og du skal ledsages af et voksent, fornuftigt menneske. Du må ikke være alene før næste morgen. I forbindelse med indgrebet vil der oftest være lagt lokalbedøvelse, for at du skal være smertefri. Det kan snurre i munden og ud i læberne, men det går over, når lokalbedøvelsen holder op med at virke.