En krone er en tro kopi af din egen tand, men noget stærkere

DEL
 • Hvad er en tandkrone ?

  a

  En krone er en erstatning af enten metal eller porcelæn, som dækker hele den naturlige tandkrone hvis den er defekt.

  Tandkrone

  Tandkronen erstatter det mistede tandvæv og styrker det tilbageværende tand, så man derved får den tabte tyggefunktion tilbage.

  Med en tandkrone bevarer og beskytter du den pågældende tand, som får udseende af en ganske naturlig tand i din mund.

 • Hvad er en stiftkrone ?

  a

  En stiftkrone er en tandkrone, som sidder fast på den naturlige tandrod med en stift i tandens rodkanal. Det vil sige, at stiftkroner altid er placeret på tænder, som er rodbehandlede og som mangler (dele af) de naturlige tandkroner.

 • Hvornår bruges en tandkrone ?

  a

  I visse tilfælde hvor tanden er meget destrueret eksempelvis p.g.a. et hul (caries), store fyldninger eller sprækker / frakturer, kan det være nødvendigt, at forsyne tanden med en tandkrone.

 • Valg af tandkrone type

  a

  Der findes flere forskellige tandkrone typer. Hos Tandspecialisten tilbyder vi: fuldkeramiske kroner, metalkeramiske kroner og guldkroner.

  Tandkrone

  Hvilken type krone, du bør vælge, afhænger af, hvor i munden den skal sidde.

  Vi rådgiver dig individuelt i forhold til tandens funktionalitet, det kosmetiske og dit budget.

 • Sådan laver vi tandkroner

  a

  For at kunne fremstille en tandkrone skal tanden først renses for gamle fyldninger og dårligt tandvæv. Herefter tager vi aftryk for at få den nye tandkrone til at passe nøjagtigt til dit sammenbid med tanden i den modsatte kæbe.


  Hvis der er tale om en porcelæns tandkrone tager vi dernæst en farveprøve af dine egne tænder med henblik på at opnå en tandkrone i en tilsvarende farvenuance. Drejer det sig om fortænder, kan det være nødvendigt med en individuel tilpasning på tandlaboratoriet. Det hele sendes herefter vores tandtekniske laboratorium, hvor selve tandkronen bliver fremstillet ud fra vores faglige anvisninger. Der kan i nogle tilfælde være mellemfaser hvis vi vurderer at en tandkrone prøve er nødvendigt til vurdering af farvenuance inden den endelige tandkrone fremstilles.


  Den sidste proces er selve fastgørelsen med hurtigt stivnende cement som fastgør tandkronen. Efter cementeringen kontrollerer vi dit sammenbid godt og grundigt med henblik på at du kan tygge problemfrit og blive glad for din nye tandkrone. Nøjagtigt som med fyldninger, skal højden på tandkronen i nogle tilfælde justeres efterfølgende, hvis den føles for høj.

 • Pris på en tandkrone hos Tandspecialisten

  a

  En tandkrone behandling koster fra kr. 4.400,-. Du kan få mere information om prisen på din krone behandling under punktet "priser" til venstre i menuen, ved at kontakte os via telefon, mail eller ved at udfylde online kontaktformularen her på hjemmesiden.

  Gode priser på tandkroner

  Vi har rigtig gode konkurrencedygtige priser på tandkroner, men den største fordel for dig, som patient er nok kvaliteten på arbejdet i vores kroner. I al ubeskedenhed må vi nok betegnes som specialister indenfor tandkroner.lars Vi har godt nok mere end 30 års erfaring på området, men det gør os ikke nødvendigvis til dygtige specialister. Det er nok snarere kombinationen af at udføre mange behandlinger i dagligdagen kombineret med komtinuerlige kurser og efteruddannelser

  Specialister i tandkroner

  Tiden står ikke stille når det kommer til tandkroner. Materialer, udstyr og selve behandlingerne bliver til stadighed forbedret. Hos Tandspecialisten ønsker og stræber vi efter at være helt på forkant med denne udvikling indenfor tandkrone arbejde. Vi vil sikre at vi også i fremtiden er tandspecialister indenfor tandkroner..