Mange tandpiner kan fjernes med en rodbehandling

DEL
 • Hvornår er der brug for rodbehandling ?

  a

  Rodbehandling af en tand foretages ved tandrodsbetændelse med henblik på at bevare tanden.

 • Hvad er tandrodsbetændelse ?

  a

  Næsten alle mennesker oplever at få tandrodsbetændelse på et tidspunkt gennem livet.

  Den bedste måde at forhindre tandrodsbetændelse på er primært med god mundhygiejne, så man undgår huller i tænderne. Sekundært forebygges tandrodsbetændelse med regelmæssige tandlægebesøg, så de huller man måtte få, bliver lavet før de bliver store og kan fungere som kanal for bakterier til tandrod og omkringliggende nerver.

 • Hvordan opstår tandrodsbetændelse ?

  a

  Tandrodsbetændelse er, som ordet indikerer, en betændelsetilstand omkring roden af en tand og dens nerver.

  tandrodsbetændelse

  Betændelestilstanden ved en tandrod opstår typisk i forængelse af caries. Bliver et hul i tanden (caries) ikke behandlet i tide, kan tandprobemerne nemt forværres.

  Hullet i tanden bliver nemlig efterhånden bliver dybere og dybere. Med tiden vil bakterier fra hullet i tanden kunne brede sig som betændelse til tandens nerve, der efterhånden dør.

  Sker det, opstår behovet for en rodbehandling.

 • Tegn på begyndende tandrodsbetændelse

  a

  Symptomerne på en tandrodsbetændelse under opsejling kan variere fra person til person, men ofte vil forekomme som tandpine.

  tandrodsbetændelse_begynder

  Smerter opfattes om bekendt individuelt og mange gange lidt difust. Det kan derfor til tider være svært at bedømme, hvor smerterne egentlig kommer fra.

  Hvor kommer tandpinen fra ?
  Tandpine, smerter og jag fra en bestemt tand kan derfor sagtens føles som et gener der kommer fra et problem i øret, kæbehulen eller sågår fra hovedet som en almindelig hovedpine.

 • Sådan foretages en rodbehandling

  a

  Uanset om tandrodsbetændelsen gør ondt eller ej bør den behandles. Bliver den ikke det, så breder betændelsen sig videre til knoglen.

  Nyere undersøgelser viser, at bakterier fra tænder kan være årsag til langt alvorligere betændelser i f.eks. hjerte og kredsløb. Bliver en tandrodsbetændelse derimod behandlet i tide med en rodbehandling, er der normalt ingen følgevirkninger.

  Selve tandrodsbehandlingen er normalt også ukompliceret og smertefri. Tandrodsbetændelse kan desværre opstå i den samme tand mere end en gang.

 • Gør en rodbehandling ondt ?

  a

  En rodbehandling er ikke smertefri, men det kan den nemt bive. Rodbehandlinger kan i dag udføres fuldstændigt smertefrit på vores tandklinik.

  Læs mere om vores særlige tandbehandlinger i narkose her >