Et implantat med krone ligner og føles som en naturlig tand

DEL
 • Hvad er tandimplantater ?

  a

  Et tandimplantat både ligner, fungerer og føles som en helt almindelig naturlig tand. Tandimplantater er en permanent erstatning for en eller flere manglende tænder, når en bro eller tandkrone enten ikke er en mulig, eller ikke den bedste løsning. Tandimplantater kan tillige bruges til at fæstne en løs tandprotese.

 • Mangler du tænder eller sidder nogle løse ?

  a

  Døjer du med en eller flere løse tænder – eller mangler du dem ligefrem – så kan et tandimplantat være løsningen. Der kan være flere grunde til at man har brug for tandimplantater. Hyppige årsager til de manglende tænder eller svækkede tandrødder kan være parodontose, caries (huller i tænderne) eller måske et ulykkestilfælde.

  tandbro

  Tandimplantater kan lidt populært sagt erstatte det, du har mistet. Når du mister en af dine egne tænder, kan det ændre dit smil og evnen til at tygge ordentligt. Desuden kan det, at mangle en eller flere tænder medføre smerter, spændte kæbemuskler og hovedpine, ligesom det kan være svært at tale normalt.

  Problemet ved at mangle en eller flere tænder, er naturligvis meget individuelt og afhænger i høj grad af, hvor i munden og hvor mange tænder du har mistet.

 • Hvad består tandimplanteter af ?

  a

  Et tandimplantat består af en lille titaniumskrue, som erstatter roden på en manglende naturlig tand. Derfor ser man nogle gange betegnelsen ”kunstig tandrod”, for tandimplantater. Tandimplantatet anbringes i kæbeknoglen, hvor det skal vokse fast, for at kunne fungere som ”rod” for den efterfølgende tanderstatning som typisk er en - eller flere - tandkroner. Det er kroppen selv der ider integrerer tandimplantatet i kæben. Det sker ved nogle naturlige biologiske processer.

  Tandkroner fastgjort til et tandimplantat er ikke noget nyt. Det er en gennemtestet behandlingsmetode med mange og lange kliniske dokumentationer for gode langtidsholdbare resultater. Implantatbehandlinger er derfor både til glæde for patienten på kort og lang sigt, da tandimplantater typisk har en hodbarhed på over 30 år.

 • Mere end 20 års erfaring med tandimplantater

  a

  Implantatbehandling er et af vores kernekompetance områder. Vi ønsker at være førende på området så vi til stadighed kan tilbyde dig den bedste behandlingsmetode og til fornuftige priser. Hos Tandspecialisten har vi udført individuelle tandimplantat behandlinger i mere end 20 år. Vi Det er blevet til flere tusinde tandimplantater og glade patienter med bedre tyggeevner gennem tiden.

  erfaring

  Vi kan med rette betegnes som erfarne specialister indenfor tandimplantat området. Det kan du drage fordel af hvis du selv står med et behov for en implantatbehanding. Vi deler nemlig meget gerne ud af vores erfaring - så har du spørgsmål i relation til tandimplantater og implantatbehandling, er du altid velkommen til at kontakte os. Uanset om du er patient hos os eller ej.

  Du finder mere om priser på tandimplantater på denne hjemmeide. Du finder dem under menupunktet "priser".

 • Sådan foregår en tandimplantatbehandling hos os

  a

  Før behandlingen:

  Grundig klinisk forundersøgelse med eventuelle røntgenoptagelser.
  Efterfølgende samtale med dig hvor du får en skriftlig behandlingsplan og et prisoverslag. Forebyggende tandpleje behandling med grundig rensning af tænderne.


  Selve tandimplantat behandlingen:

  Behandling til erstatning for den mistede rod i gangsættes. Tandimplantatet som skal sidde i kæben indsættes. Dette skal sidde i nogle måneder før tanderstatning i form af krone eller bro påsættes. Hvor lang tid afhænger af knoglens kvalitet og placeringen i munden. Behandlingen foregår under almindelig lokalbedøvelse eller i narkose.

  lars

  I forbindelse med tandimplantat behandlingen:

  I forbindelse med tandimplantat behandlingen, får du udleveret en recept på antibiotika og smertestillende piller til at forebygge betændelse og til at tage den efterfølgende ømhed. Modsat af hvad man kunne tro, er der yderst få komplikationer ved en tandimplantat behandling - som regel kun lidt hævelse i et par dage og oftest ingen eller kun ganske let ømhed.


  Påsætning af tanderstatning:

  Efter nogle måneder kan tandimplantet benyttes. Vi tager mål af tand implantatet, af nabotænderne og måler hvordan du bider, så den nye tand kan fremstilles så den passer til din mund. Efter et par uger er de nye tænder færdige og tandkronen eller -broen skrues eller cementeres fast.

 • Andre typer tandimplantater

  a

  Der kan fremstilles flere ting ovenpå den ”kunstige tandrod” (titaniumimplantatet) efter det er vokset fast til knoglen. Det mest almindelige er at sætte en kunstig tandkrone ovenpå tandimplantatet. Faktisk er det muligt med tandimplantater at erstatte en hel kæbe med egne faste tænder, hvor hele konstruktionen bliver en løsning, som sidder fast og som føles lige så naturlig som dine egne faste tænder.

  Implantat_behandling

  Implantater i en tryklås løsning

  Derudoverer der mulighed for at lade tandimplantaterne indgå i en tryklås løsning, hvor man sætter små tryklåse ovenpå selve implantaterne. Disse passer til den anden halvdel af tryklåsen, der fastgøres i en protese. Derved kan du opnå en fasthed og en sikkerhed for at protesen ikke pludselig løsner sig, som ellers er en typisk gene ved aftagelige proteser.

  Spisning og tale lettes betydelig med anvendelse af tryklås løsninger til den helt tandløse kæbe.

 • Den type tandimplantat der passer dig

  a

  Hvilken løsning der passer til dig, er meget individuelt og kræver en grundig undersøgelse samt en speciel røntgen optagelse. Kontakt os og hør nærmere. Du får gerne et uforpligtende overslag angående behandlingsmuligheder og en pris på de forskellige muligheder.

 • Vedligeholdelse af tandimplanteter

  a

  Tandimplantater kræver blot normal vedligeholdelse og renholdelse. De skal blot børstes og renses med tandtråd/tandstikkere nøjagtig som andre almindelige tænder. Som andre tænder, kan tandimplantater også lide under misligeholdelse.

 • Pris på tandimplantat

  a

  Hvad koster et tandimplantat ? Et godt spørgsmål som kan give flere forskellige svar, da prisen på selve tandimplantatet og implantatbehandlingen kan variere fra tandlæge til tandlæge. Prisen for et tandimplantat, en implantatkrone, nødvendige panorama røgtenoptagelser samt bedøvelser koster hos Tandspecialisten i Roskilde typisk fra kr. 13.500. Kontakt os gerne og få yderligere viden og information vedrørende din pris på din tandimplantatbehandling.

  Før implantatbehandlingen vil du altid modtage et skriftligt prisoverslag på hele behandingen. Her kan du både kan se detaljerne i vores behandlingsplan og den eksakte pris på netop din implantatbehandling. Du kan læse mere om Tandspecialistens gode priser og tilskud her.