Få efterset tænderne regelmæssigt

DEL
 • Tandpleje og vedligeholdelse af tænder

  a

  Som med så mange andre ting her i livet har dine tænder også behov for at blive passe, plejet og efterset med jævne mellemrum.

  Tandpleje_vedligeholdelse

  Gør du det, er der til gengæd flere "gevinster" at hente, da du med en god og grundig vedligeholdelse af dine tænder, kan undgå mange tandproblemer og dermed slippe for gener, smerter og store tandlægeudgifter.

  Der er som minimum to former for tandpleje, du bør varetage for at holde dine tænder så flotte og sunde som mulig på både kort og længere sigt:

  Den daglige tandpleje og den regelmæssige tandpleje.

 • 1. Den daglige tandpleje

  a

  Den første form for tandpleje omhandler den daglige renholdelse af tænder og tandkød. Dine tænder bør børstes efter måltiderne - og mindst to gange i døgnet.
  Herudover anbefaler vi daglig brug af tandtråd og/eller tandstikkere.
  Disse kan fjerne madrester og lag på dine tænder, men kan også medvirke til at tandkødet forbliver sundt og ikke kommer til at bløde.

  På længere sigt kan tandproblemer med eksempevis huller i tænderne, paradentose og lignende reduceres eler het undgås med omhyggelig daglig renholdelse af tænderne.

 • 2. Den regelmæssige tandpleje

  a

  Deanden form for tandpleje omhandler regelmæssigte tandeftersyn på klinikken hos din tandplejer eller tandlæge..

  Tandpleje_vedligeholdelse

  Her kan du få renset tænder og få fjernet eventuel tandsten.

  Udover det fornuftige i at få renset tænderne for de uønskede ting, der kan resultere i tandpiner, problemer og ærgerlige ekstra tandlægeregninger hen ad vejen, så er der en sidegevinst ved besøget hos tandpejeren:

  Efter en tandrensning føles dine tænder nemlig markant glattere og rene. Specielt hvis du har tendens til at danne tandsten.