Vi fjerner tænder så skånsomt og smertefrit som mulig

DEL
 • Tandudtrækning

  a

  At få trukket en tand ud kan for nogle mennesker lyde skræmmende, men alt afhængig af tanden og dens placering er selve indgrebet sjældent alvorligt.

  Tandudtræk

  Det foregår under bedøvelse eller narkose.

 • Årsager til tandudtrækning

  a

  Der kan være flere årsager til at vælge at trække en tand ud. Den kan være så beskadiget, dårligt fungerende at tandlægen vurderer at en tandudtrækning er den bedste løsning.

  Tandudtræk

  Tandudtrækningen kan også være første del af en behandling, hvor der eksempelvis skal indsættes tandimplantater med tandkroner på den tomme plads.

  Problematiske visdomstænder er ydermere en typisk årsag til tandudtrækninger.

 • Før tanden trækkes ud

  a

  Før selve indgrebet vil tandlægen typisk tage et røntgenbillede af den tand, der skal fjernes. Det giver tandlægen mulighed for at vurdere, om det kan klares ved en simpel tandudtrækning eller om et mindre kirurgisk indgreb er nødvendigt.

 • Efter en tandudtrækning

  a

  Når bedøvelsen efter en tandudtrækning forsvinder, vil der muligvis være nogen ømhed i kæben. Specielt udtrækning af kindtænder og visdomstænder kan forårsage ømhed og let hævelse. Jo mere besværlig tandudtrækningen var, des mere ubehag kan man efterfølgende forvente. Vi giver dig anvisninger til smertestillende medicin og give piller efter behov. Det er meget vigtigt at følge vores anvisninger i de første 24 timer efter tandudtrækningen.

 • Behøver man virkelig at trække tanden ud ?

  a

  Svaret hertil er ”ja”. Hvis en tand skal trækkes ud, skal den trækkes ud. Smerten og generne ved at lade tanden sidde i tandrækken kan blive væsentlig større end ubehaget ved at få tanden fjernet.